Mobile Security2018-05-24T19:53:13+00:00

Mobile Security

En av de viktigste funksjonene brukerne forventer seg i dag er: mobilitet. Folk vil kunne arbeide når som helst, hvor som helst og på hvilken som helst enhet. De vil bruke apper, lese e-post og redigere innhold. Antall forskjellige enheter de bruker samtidig bare øker.

Dette fører til utfordringer sikkerhetsmessig. Det handler om to viktige ting: forhindre at enheter smittes og opprettholde kontroll over de data som lagres på disse enhetene. Bærbare datamaskiner er relativt lette å beskytte; mobile enheter, er på andre siden en annen historie. Mennesker tenderer til å installere alle typer apper, bruke forskjellige Wi-Fi-nettverk og noen lar også iblant noen andre bruke smarttelefonene sine. De forventer seg å kunne gjøre arbeidet sitt raskt og enkelt. Når de ikke kan gjøre dette med hjelp av alternativene som man får fra firmaet, bruker de tredjeparts skytjenester.

Totalt sett blir det bare vanskeligere å kontrollere og holde enhetene ”rene”.

Heldigvis finnes det løsninger på dissa problemene. Et alternativ er: Virtual Desktop Infrastructure eller VDI. VDI holder all data sentralisert samtidig som brukerne ser og kjenner seg igjen, uansett hvilken enhet han eller hun bruker. En annen løsning er å bygge en ‘container’ i mobile enheter som holder arbeidsprogram og private apper separert fra hverandre. Når man bruker ‘container’-funksjonen kan arbeidsapper kun åpnes når enheten er sikker, f.eks. ved å bruke et (VPN) eller en annen type kryptering.

Løsningen avhenger av type firma. For noen er sikkerhet viktigst, for andre er det fleksibilitet. Det viktigste er dog å kunne spore data og sørge for at den ikke havner i feil hender. Det finnes mer innhold med følsom data på mobile enheter enn noen gang tidligere, noe som gjør at det er viktig å forhindre at data kopieres og sendes via e-post. Selv ved tyveri eller tap, finnes det tiltak som kan tas. Det er mulig å fjernslette data på enheter som er mistet eller stjålet med bare et tastetrykk.

Dette gjør det mulig for brukere å få maksimal frihet mens integriteten hos firmadata overvåkes optimalt.

SecureLink Norge